De Guchtenaere De Guchtenaere
De Guchtenaere De Guchtenaere
De Guchtenaere a De Guchtenaere
De Guchtenaere aa De Guchtenaere
De Guchtenaere cc De Guchtenaere
De Guchtenaere ccc De Guchtenaere
De Guchtenaere De Guchtenaere
De Guchtenaere

De Guchtenaere

De Guchtenaere is een planten- en bloemengroothandel uit Lochristi, nabij Gent. We zijn een handelscentrum waar iedere fleurist of tuincentrum zijn gading vindt. Voor onze klanten zoeken we actief naar de mooiste en meest interessante artikelen (groene- en bloeiende planten en snijbloemen).

Door onze ervaring groeide de missie van De Guchtenaere: “De juiste producten in correcte hoeveelheden, aan de scherpste prijs en binnen de afgesproken leveringsperiode bij de klant brengen”. Ook voor u willen we dit graag waarmaken!

Wij verkopen uitsluitend aan vakmensen. Van gespecialiseerde bloemenzaken tot de grotere tuincentra. Particulieren of verenigingen kunnen bij ons niet terecht.

Het is onze ambitie steeds onderscheidend te zijn en dus blijven we op zoek gaan naar kwaliteit en hoogstaande producten voor huis en tuin. We volgen hiervoor de Europese aanbodsmarkt en maken met leveranciers nauwkeurige afspraken over product, kwaliteit en continuïteit.

We verwelkomen u graag in onze Cash & Carry of komen graag bij u langs.

Luc De Guchtenaere

Historiek

Wij zijn een enthousiast familiebedrijf gevestigd in Lochristi, bij Gent. Raoul De Guchtenaere, vader van de huidige zaakvoerder Luc, startte het bedrijf in 1960 als Philodendronkweker. Enkele jaren later, in 1982, besloot hij vanuit de toenmalige vestiging in Desteldonk om lijnrijder te worden en zo wekelijks tuincentra en bloemenzaken te bezoeken.

In 1987 kwam Luc De Guchtenaere mee in de zaak en werd heel Vlaanderen met de vrachtwagen bezocht. De zaak groeide en de vestiging in de kanaalzone voldeed niet meer. In 1993 verhuisde de zaak naar Lochristi en kwam de Cash-en carry tot stand. Onze bedrijfsoppervlakte bestaat momenteel uit 7500 m² binnen- (warm) en 2500 m² buitenoppervlakte (koud). Tijdens het bol- en knolseizoen kan u rustig winkelen in onze ruime koelcel.

In 2007 hebben we onze eigen import uit Azië opgestart. Keramiek, mand- en glaswerk komen nu met grote regelmaat aan in Lochristi.

In 2013 werd de bedrijfsoppervlakte uitgebreid. Zo is er nu een overdekte laad- en loszone en een nieuwe Cash & Carry-ruimte voor warme en koude handel.